Ateriat – Meals

G=gluteeniton. M=maidoton
Ruoat valmistetaan laktoosittomina.
Gluteenitonta leipää ja maidotonta margariinia saatavilla erikseen niitä tarvitseville.

Perjantain iltapala:

Paistettuja makkaroita ja kanamunia (M)
leipää, juustoa, leikkeleitä
teetä ja mehua

Friday snacks
Fried sausages, boiled eggs
bread, cheese, cold cuts, sausages
tea and juice

Aamiaiset:

Lauantai aamupala
Riisipuuroa, leipää, leikkeleitä, kanamunia, juustoa
teetä, kahvia

Sunnuntai aamupala
Kaurapuuroa, leipää, leikkeleitä, juustoa
teetä, kahvia

Saturday breakfast
Rice pudding
bread, cheese, cold cuts, sausages
tea, coffee, juice

Sunday breakfast
Oatmeal pudding
bread, cheese, cold cuts, sausages
tea, coffee

Lounas:

Severinus esittelee keskiajan ruokakulttuuria klo 10-11, jonka jälkeen kaikilla halukkailla on mahdollisuus tulla kokeilemaan piirakan koristelua ja salaatin asettelua.

Ruoat merkitään huolella. Jos kysymyksiä ruokavalioon liittyen: severi.hamari@gmail.com

Taikinajuureen leivottua vehnäleipää
TAIKINA: vehnää (luomu ja kivijauhettua), ruista (luomu ja kivijauhettua), suolaa.
llman lisukkeita sekä kuivatulla aprikoosilla maustettu, hasselpähkinöillä maustettu ja keitetyillä ohranjyvillä maustettu.
Päälle voita (laktoositon)

Neljä suolaista piirakkaa:
TAIKINA: vehnää (luomu ja kivijauhettua) ja voita (laktoositon, maidottomaan piirakkaan maidoton margariini)
KAALI-OHRATÄYTE (maidoton)
SUURUSTE: kermaa (laktoositon), juustoa (laktoositon) ja kananmunia (luomu)
OMENA-SIPULITÄYTE
LANTTUTÄYTE (huom. mausteina pippuria ja muskottia)
KIRPEÄT YRTIT -TÄYTE (pinaattia ja sinappikaalia)

Pieni lihatarjotin sesongin tuotteista:
possunpotkaa ja sorkkaa, mausteina laakerinlehti, musta- ja pitkäpippuri, anis ja korianteria.

Lihaliemi
Tehty lihatarjottimen luista ja mausteista.

Salaattia ja hedelmiä
erilaisia syksyn salaatteja ja hedelmiä

Vinaigrette
oliiviöljyä, omenaviinietikkaa ja valkosipulia

Mausteinen rusinakakku
TAIKINA: vehnää (luomu ja kivijauhettua) ja voita (laktoositon), kananmunia (luomu), ruokosokeria (luomu), rusinoita (luomu), sitruunaa (luomu), muskotinkukkaa

Puolukalla maustettua vettä
Vettä, puolukoita (suomalaisia) ja ruokosokeria.

Paronittaren paastoversiot:
saaristolaisleipä: jauhoseos (perunaa, kauraa), tattaria, pellavaa, hiivaa, siirappia ja gluteenitonta olutta.
kirpeät yrtit ja tuorejuusto-piirakka: jauhoseos (perunaa, kauraa), laktoositonta voita, laktoositonta kermaa, kananmunaa (luomu), pinaattia ja sinappikaalia sekä tuorejuustoa (laktoositon).
mantelikeksit: mantelia, kananmunaa (luomu), sitruunaa, ruokosokeria.

 

Pidot:

Kekrijuhlan marjaisa menu

Alkupalat
Kylmälautanen, sisältäen lihaa, kalaa, kasviksia, (M, G)
juustoa, lakkahilloa, (G)
leipää ja valkosipulivoita

Pääruoka
Pitkään haudutettua lihaa punaviinissä, katajanmarjoilla maustettuna (G, M)
porkkanasalaatti (G, M)
spelttiä karpaloiden kera (M)

Jälkiruoka
Päärynäpiirakkaa á la Adeliza

The Berried All Hallows Feast Menu

Appetizer
Cold plate: fish, meat, cheese, cloudberry jam, mushrooms, bread and garlic butter

Entrée
Red wine pork stew / beef stew with juniper berries
carrot salad
spelt with cranberries

Dessert
Pear pie á la Adeliza

  • Muutokset aina mahdollisia!
  • Changes possible

 

Pääkokki / Food Steward

Rouva Adeliza

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s